Nini Nyai Juara Lomba Tik tok

Kategori Berita

Iklan Semua Halaman

Nini Nyai Juara Lomba Tik tok

Saturday, June 13, 2020

Oleh : Asep Bobi

Singkat carita pamajikan Samin alias Nyai kacida bungahna meunang juara hiji lomba tiktok tingkat RW.
Hadiahna lumayan, meunang hp android ti panitia acara.

Nini nyai juara lomba tiktok, penonton loba nu protes ka juri. "Teu beres yeuh juri teh, nini nini meunang lomba tik tok ngelehkeun budak ngora"ceuk salah saurang penonton ngarasa heran pisan.

Najan loba nu protes,loba nu nyurakkan ka nyai, tapi teu ditembalan pisan. Malah sabalikna nyai dipanggung gual geol  ngaledek penonton bari nembongkeun hp android anyar.

 Pokokna penonton rumasa kecewa nini nini meunang lomba tik tok. Dugi ka acara selesai oge acan ka ungkap naon dasarna juri milih nyai juarana. Saur kabar burung mah keputusan juri tidak dapat diganggu gugat.

Saparantos dibumi,nyai bingung cara ngagunakeun hp android.  Manehna menta tulung tatangga imah, ka si neneng budak sakola SMA.

Neneng :  ku neneng supaya emak bisa rek dipapagahan carana face book, instagram, WA nepi ka bisa.

Nyai :Tah karak incu ema. Engke ku ema dipang neangkeun jodoh keur maneh rek ka pengusaha,ka PNS, ka bandar bangkong. Tinggal pilih,neneng hayangna pisalakieun teh nu mana.
Neneng : alim ah pilihan ema mah. Neneng mah hayangna ka tukang cilok.               Nyai : hah.... tukang cilok. Geulis geulis hayang ka tukang cilok.       .      Neneng :cilok teh cinta lokasi, kumaha pilihan Neneng wae. Ema mah tong milu pusing urusan jodoh Neneng. Pikiran mah abah Samin musingkeun wae ema. Hi hi hi.....       
Kira kira dua jam waktuna Nyai geus pinteur  deui ngagunakeun hp android.

Nyai : ku sabab abah samin pakena WA, ema ge rek nurutan make WA wae.

Neneng : poto ema tempelkeun di Profil WA .

Nyai : moal ditempelan poto. Ngarewa, Ema kan goreng patut geus nini nini. Ema rek ngagawean abah maneh. Rek dibere aran weh juleha. Abah maneh, si borokokok teh susumputan wae bobogohan jeung Juleha, si randa bahenol tea. Rasanya sakit..... didada ema.

Neneng : Ih, ema mah ceumbokurna gede pisan.

Nyai : Ceumbokur teh naon neng. Basa naon eta.

Neneng : ceumbokur teh timburuan. Bahasa budak ngora.

Nyai : Nya meureun neng,tidak ada wanita yang mau disakiti hatinya. Najan ema geus nini nini  oge  cinta ka abah maneh  masih menggebu gebu. Apan ayeuna ema memasuki puber ka opat.

Neneng : dimana mana puber mah nepi katilu. Ari geus ka opat mah, puber na geus kadaluarsa. Hi hi hi hi.... Neneng seuri ngabrakatak.

Dina hiji waktu Salakina nyai alias Samin keur asyik nyonyoo hp androidna diruang tamu bari ngopi. Nyai ngintip ti kajauhan. Ku nyai, salakina di WA. Tuluy ku Samin teh di baca WA na. Samin ge reuwaseun meunang WA atas nama Juleha.

Juleha :  akang Samin anu ganteng, kamana wae mani tara ameung deui ka bumi juleha. Sieun ku pamajikan nya.

Samin kacida bungahna narima wa palsu juleha. Tuluy ku Samin dibales WA na.

Samin :  teu sieun pisan ku pamajikan. Pamajikan geus nini nini ieu.  Neng Juleha ingeut wae nya ka Akang Samin. Kang Samin tea... dilawan.

Juleha : muhun, Juleha emut wae ka akang. Jigana mah akang make susuknya. Katingalina pangling wae, herang mencrang. Neng mani kabungbuleungan pisan. Jigana Lamun akang teu disusuk mah katingalina goreng patut nya...?

Samin : ceuk saha akang make susuk neng. Akang mah asli pisan gantengna teu kacampuran mistik,

Juleha:  kang Samin, hubungan urang teh rek dilanjut moal
Samin : nya meureun geulis. Urang langsung kawin wae ka panghulu. Ulah bobogohan wae geus bosen. Olok kejo.

Juleha : hayu atuh, neng ge daek. Tapi pamajikan akang rek dikamanakeun.

Samin : geus nini nini ieu, geus pareot, rek dipulangkeun ka rumah orang tuana.

Maca jawaban WA Samin, nyai langsung kaluar ti kamar. Nyarekan Samin beak bersih.

Nyai : Sangeunahna maneh ngahina urang. Sagala nyebutkeun parareot. Rek dipulangkeun ka imah kolotna. Dasar laki laki hidung  belang ! Tua tua kelapa !

Samin : maneh mah nyarekan teh salah, lain tua tua kelapa,nu bener mah tua tua keladi. Nyarekan wae ge teu begug. Jadi maneh tatadi nu nga WA urang teh.

Nyai : heueuh,bongan maneh bobogohan wae jeung juleha.

Samin : eta boga hp android ti mana.

Nyai : ti kabogoh urang, budak ngora, masih brondong. Masih seger. Teu kos maneh,geus aki aki, letoy. Kitu maneh wae nu bisa bobogohan deui teh. Urang ge laku keneh. Juleha gitu lho mantan primadona kampung.

Samin seuseurian ngadenge nyai boga kabogoh brondong. Nepi ka kiih kiih dicalana.

Samin : brondong nu hayangeun ka maneh mah panon na pecak duanana. He he he he.........